Fysiotherapie bij Molenhoek Fysiotherapie Vaassen
De fysiotherapeut helpt en begeleidt u bij lichamelijke klachten.
Aanmelding:
Bij aanmelding wordt er gevraagd naar uw NAW-gegevens, uw verzekering, een officieel legitimatiebewijs en indien van toepassing de verwijsbrief. Het is van belang dat u duidelijk aangeeft om welke klacht het gaat. Indien nodig of gewenst wordt op basis hiervan een fysiotherapeut met een specialisatie aan u toegewezen. U wordt bij het inplannen gevraagd naar uw klacht, de aanleiding/oorzaak daarvan en of u wel of geen verwijzing heeft.
U kunt in de meeste gevallen zonder tussenkomst van huisarts of specialist een afspraak bij ons maken. In sommige gevallen is er wél een verwijzing nodig, zoals wanneer u fysiotherapie aan huis nodig heeft, een ongeluk heeft gehad of wanneer u oncologie in uw voorgeschiedenis heeft. Indien u zonder verwijzing komt, zal de fysiotherapeut de eerste afspraak starten met een screening. Op basis daarvan wordt gekeken of fysiotherapie in uw situatie passend is of dat u terugverwezen wordt naar de huisarts.

(Screening), intake en onderzoek
De eerste afspraak:
Wij vragen u zich de eerste keer te identificeren met een geldig legitimatiebewijs. Neemt u dit alstublieft mee. We vragen u ook om bij iedere afspraak een handdoek mee te nemen voor op de behandeltafel. U kunt plaatsnemen in de wachtruimte. U wordt op de afgesproken tijd door de fysiotherapeut opgehaald.
De eerste afspraak noemen wij ‘Screening, intake en onderzoek’. De fysiotherapeut vraagt uw klacht uit, zorgt dat hij/zij alle gegevens heeft en doet lichamelijk onderzoek, vormt het dossier over uw klacht en stelt samen met u behandeldoelen op. Er wordt een behandelplan opgesteld met de therapievorm en het geschatte aantal behandelingen. Tijdens de screening, intake en onderzoek wordt er niet behandeld. Meestal plannen we aansluitend aan deze Screening, intake en onderzoek de eerste behandeling in. Dit wordt met u besproken bij de aanmelding. U heeft op deze dag dan een dubbele afspraak. U wordt eerst onderzocht (zitting 1) en aansluitend behandeld (zitting 2).
Een goede behandeling staat of valt bij een goede communicatie. Maak uw verwachtingen en vragen ten aanzien van de behandeling kenbaar en bespreekbaar. Het is in uw eigen belang vragen te blijven stellen en de veranderingen in het klachtenbeeld bij elke afspraak aan te geven. Bespreek alstublieft ook de ongemakken welke u ondervindt in het functioneren thuis en op het werk. Dit geeft ons meer inzicht in uw problematiek, waardoor we u beter kunnen adviseren en behandelen. Ter bevordering van het behandeleffect wordt u verzocht de adviezen/oefenopdrachten serieus te nemen en op te volgen. Geef het aan uw behandelend fysiotherapeut aan indien u wilt dat deze contact opneemt met uw arts. Uw fysiotherapeut kan een verslag opsturen waarin o.a. alle relevante gegevens worden vermeld over de door u ondergane behandeling en de effecten daarvan.
Consulten fysiotherapie duren maximaal 25 minuten per zitting. Sommige behandelingen duren korter. Een Screening, intake en onderzoek gecombineerd met een eerste behandelzitting duurt maximaal 45 minuten. Na afloop zal de fysiotherapeut de administratie doen t.a.v. de afspraken in het behandeltraject.
Behandeling
Na het afronden van de intake en het onderzoek volgt de behandeling. Om u zo goed mogelijk te kunnen behandelen heeft de fysiotherapeut de mogelijkheid om verschillende behandelmethodes toe te passen. Enkele voorbeelden zijn, bewegings-/oefentherapie, medical taping, bewegings- en/of houdingsadvies en massage of een combinatie van deze methodes. Indien nodig kan ook aan huis worden behandeld. Hiervoor is een verwijzing van de huisarts of de specialist nodig, waarop dit vermeld staat.

"Behandelaar is zeer kundig, veel ervaring en communiceert helder en duidelijk"
– Patiënt