Dry needling bij Molenhoek Fysiotherapie Vaassen

Klachten in de spieren zoals stijfheid en pijn, worden vaak veroorzaakt door spierknopen. Deze worden ook wel triggerpoints genoemd. De klachten kunnen heel lokaal zijn maar ook op een andere plek worden waargenomen dan waar de spierknopen daadwerkelijk zitten. Met dry needling wordt een dun naaldje door de huid in de spier en de betreffende spierknoop gezet. De plaats waar deze spierknopen zich bevinden wordt van tevoren nauwkeurig door de fysiotherapeut bepaald. Dit dunne naaldje is NIET hol, er kan dus geen vloeistof mee worden geinjecteerd, daarom spreken we van “Dry” (droog) needling. Er wordt altijd gewerkt met steriele wegwerp naaldjes.

Dry-Needling-2 Molenhoek Fysiotherapie Vaassen

Waarbij kan dry needling worden toegepast?

Eigenlijk alle klachten waarbij spierknopen (mede) oorzaak zijn van de klachten kan het worden toegepast. Dat varieert van rug en schouderklachten tot klachten in de benen of armen (zoals tenniselleboog) en handen. Maar ook zeker bij hoofdpijnklachten veroorzaakt door spanning in de spieren. Is het prikken pijnlijk? Door de meeste patiënten wordt het prikken niet als pijnlijk ervaren. Het gevoel laat zich het beste omschrijven als een soort elektrisch schokje of een beetje een kramp gevoel in de spier. De patiënt houdt echter altijd de regie over de behandeling en kan ten alle tijden aangeven dat er gestopt moet worden.

Maak online een afspraak en plan je dry needling behandeling in!

Wat kan ik verwachten tijdens en ná de behandeling?

Tijdens de behandeling kan het zijn dat u een beetje begint te transpireren. Dat is een normale reactie van het lichaam. We noemen dat een vegetatieve reactie. Na de behandeling kan het zijn (maar niet in alle gevallen) dat u het gevoel heeft dat er een blauwe plek zit, beetje beurs gevoel. Dat gevoel verdwijnt meestal binnen een dag. De rek oefening die u van uw therapeut mee krijgt zullen die klachten kunnen voorkomen of verkorten. Uiteraard weet de therapeut waar hij op moet letten bij het prikken en draagt er uiterste zorg voor dat er geen grote bloedvaten of zenuwen geraakt worden. Het kan echter wél zijn dat er een klein haarvaatje geraakt wordt en dat er dan een kleine bloeduitstorting plaats vind ter grootte van een euro muntje. Dit verdwijnt vanzelf weer. 

Hoe vaak zal er geprikt worden?

Het varieert sterk per persoon hoe veel behandelingen er nodig zijn om de spier knopen (triggerpoints) te laten verdwijnen. Hoe langer de klachten bestaan hoe hardnekkiger de spierknopen.

Is dit dan dé oplossing voor mijn klachten?

Spierknopen ontstaan vaak niet uit zichzelf maar zijn te wijten aan houding, overbelasting door langdurig dezelfde beweging of houding. In de behandeling zal ook veel aandacht worden besteed aan de oorzaak van het ontstaan van de spierknopen, anders keren de klachten weer terug.

"Ik ben heel tevreden over de behandelingen. De fysiotherapeut gaf duidelijke uitleg, is eerlijk en heeft veel kennis over de klacht. Tijdens elke behandeling nam hij de tijd voor mij. Hij is erg vriendelijk en je voelt je welkom."

– Patiënt

Gespecialiseerde therapeuten

Judith

Judith van Lammeren

Fysiotherapeut
COPD therapeut
Claudicatio therapeut i.o.
Dry needling
BIG.nr.: 59910177204
Loes- Molenhoek Fysiotherapie Vaassen

Loes Willemse

Fysiotherapeut
ESWT (shockwave therapie)
Handtherapeut
Dry needling
Schouderfysiotherapie
Musculoskeletaire echografie
BIG.nr.: 19919033904
Menno- Molenhoek Fysiotherapie Vaassen

Menno Sormani

Fysiotherapeut
Manueel therapeut (MSc)
ESWT (shockwave therapie)
Dry needling
BIG.nr.: 19912914804