Veel mensen ervaren dagelijks pijn. Men spreekt van chronische pijn, indien pijn vrijwel dagelijks gedurende een half jaar aanwezig is. Een voorzichtige schatting geeft aan dat het hierbij gaat om 10 procent van de bevolking. Deze klachten komen voor bij mensen van alle leeftijden, oud en jong.

Lees meer

Bij chronische pijn valt te denken aan rugpijn, hoofdpijn, nek- en schouderklachten, onverklaarbare lichamelijke klachten, whiplashsyndroom, fybromyalgie, reuma, posttraumatische dystrofie, pijn na een operatie of het prikkelbare darmsyndroom.

Vaak is het een worsteling om grip te krijgen op deze klachten, die zowel maatschappelijk, sociaal als ook in de privésituatie tot beperkingen, frustratie, boosheid en verdriet kunnen leiden. Mensen hebben vaak al vele artsen bezocht en behandelingen ondergaan.

In gezondheidscentrum Molenhoek bieden fysiotherapie en ergotherapie een gezamenlijk programma aan voor mensen met chronische pijnklachten. De behandeling is niet gericht op het verminderen van de pijnklachten, maar op het omgaan met de pijnklachten, en is gebaseerd op de nieuwste inzichten binnen de pijnrevalidatie.
Tijdens de behandeling leert u met chronische pijnklachten omgaan, hoe u de invloed van de pijn op het dagelijks leven kan verminderen en hoe u ondanks pijn toch zinvolle activiteiten kan uitvoeren. Het doel is dat de pijn niet langer bepaalt wat u wel of niet doet, maar de tijd, zodat u meer grip krijgt op de dag.

Maak een afspraak voor chronische pijn

Menu